Osteopathie voor volwassenen
Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot gewrichten. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam, met als doel om de gezondheid te optimaliseren. Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar kunnen beïnvloeden. Daar waar de beweging verstoord is, is de osteopathische behandeling gericht op herstel van deze beweging. Door het herstel van de beweging kan het betreffende deel van het lichaam weer optimaal functioneren en vermindert of verdwijnt de pijn. Osteopathie is een veilige behandelmethode, gebaseerd op principes uit anatomie, fysiologie en ook neurologie en embryologie. Osteopathie is een complementaire (aanvullende) therapie. De osteopaat is dus geen vervanging van de huisarts, specialist, kinderarts of het consultatiebureau, maar werkt hier graag mee samen en verwijst u, indien nodig, door. De osteopaat behandelt volwassenen, kinderen, baby’s en zwangere vrouwen.
Indicaties volwassenen
Problemen waar osteopathie mogelijk bij kan helpen zijn onder andere:
- Gewrichtsklachten
- Nek- of rugklachten
- Bekkenklachten
- Hoofdpijn of migraine
- Klachten na whiplash
- Buikpijn en verteringsklachten, opgeblazen gevoel
- Maagpijn, oprispingen, zwaar gevoel
- Darmklachten, obstipatie, diarree of onregelmatige stoelgang
- Intoleranties, eczeem
- Stresssymptomen
- Chronische vermoeidheid of burn-out
- Verminderde weerstand
- Klachten rond menstruatie
- Klachten tijdens en na de zwangerschap
- Subfertiliteit
- Incontinentie of terugkerende blaasontstekingen
- Uitstralingsklachten in armen of benen
- Terugkerende sinusproblemen of oorontstekingen
- Sportblessures
- Klachten na operatie, littekens
- Zowel acute klachten als chronische en terugkerende klachten
Een volledige lijst is onmogelijk samen te stellen. Mocht u nog vragen hebben over de voorkomende symptomen , neem dan gerust contact op. Kijk voor meer informatie op de site van de NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie).
Moeten er altijd klachten zijn om behandeld te kunnen worden?
Moeten er altijd klachten zijn om behandeld te kunnen worden? Dat men regelmatig naar de tandarts gaat om problemen aan het gebit te voorkomen vindt men heel normaal. Dat we ook ons lichaam regelmatig laten controleren om te kijken of alles in orde is, komt maar weinig voor. Eigenlijk zou iedereen er verstandig aan doen zich jaarlijks door een osteopaat te laten controleren. Reeds voordat een klacht zich manifesteert, geeft het lichaam voldoende signalen dat het niet optimaal functioneert. De osteopaat voelt en herkent deze signalen en zorgt ervoor dat het lichaam weer in balans komt en klachten voorkomen worden.
Maak Nu Een Afspraak!
Mocht u klachten hebben waar u graag van af wilt maak dan nu een afspraak met ons om samen te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.